ONE SU BILE PRVE PREŽIVELE SEDMORKE NA SVETU: Majka ih sve rodila za 6 MINUTA, a danas PUNE 26 GODINA (FOTO)
Sedmorke, Foto: Prinstcreen/youtube/ABC News

PAŽNJA

ONE SU BILE PRVE PREŽIVELE SEDMORKE NA SVETU: Majka ih sve rodila za 6 MINUTA, a danas PUNE 26 GODINA (FOTO)

Bebama je bilo potrebno 52 pelene dnevno i 42 flašice hrane, a Bobi i Keni, otac sedmorki, bili su prinuđeni da se oslone na pomoć i podršku porodice

Objavljeno: 07:49h

Kada su u novembru 1997. braća i sestre Mekoj iz Ajove došli na svet, iste sekunde upisali su se u medicinsku istoriju. Bilo je to čudo za čitav svet! Naime, oni su bili prve preživele sedmorke na svetu. Četiri dečaka i tri devojčice i dalje su na okupu - imaju 26 godina i svi su živi i zdravi.

Bobi Mekoj, majka sedmorki, uspela je nemoguće - na svet je donela sve bebe za samo šest minuta! Brendon, Džoel, Nejtan, Keni, Natali, Aleksis i Kelsi, svi su rođeni živi, ali ne i potpuno zdravi. Nažalost, dvoje je rođeno sa cerebralnom paralizom, zbog čega su tokom detnjstva podvrgnuti nizu operacija.

Ipak, sama činjenica da je svih sedmoro beba, iako su rođene devet nedelja pre termina, preživelo bila je neverovatna! Bobi je porađalo 40 lekara, a ona je, iako je imala visokorizičnu trudnoću, ostala zdrava. Najmanja beba imala je jedan kilogram, a najveća je težila svega 1. 5 kilogram!

Sedmorke su ostale dva meseca u bolnici kako bi napredovale i razvile se pod stručnim nadzirom, a potom je supružnike Mekoj čekao težak zadatak - odgajanje osmoro dece, s obzirom da su već imali ćerkicu Mikajlu.

Bebama je bilo potrebno 52 pelene dnevno i 42 flašice hrane, a Bobi i Keni, otac sedmorki, bili su prinuđeni da se oslone na pomoć i podršku porodice. U prvim godinama nakon rođenja sedmorki par se suočavao sa nemilosrdnim medijskim pritiskom i intezivnom pažnjom javnosti. Vremenom se pompa stišala, a devojčice i dečaci su brzo rasli i pomagali su roditeljima u kućim obavezama.

Bobi i Keni su se trudili da decu odgajaju daleko od svetla reflektora, iako su imali mogućnosti da svoju priču unovče. Postojale su glasine o njihovom razvodu, odnosno da je Keni pod pritiskom napustio porodicu, ali je par ostao zajedno tokom svih burnih godina.

Sva njihova deca odrasla su u stabilne, obrazovane ljude, imaju uspešne karijere, a većina je zasnovala i sopstvene porodice.

Brendon radi kao narednik u američkoj vojci, oženjen je i ima ćerkicu Eli. Keni je oženjen i izrađuje nameštaj. Natali je udata i magistar je fizičkog vaspitanja. Kelsi je udata i radi u odnosima sa javnošću, te kao sekretarici na medicinskoj klinici. Džoel i Aleksis žive sa roditeljima, on radi u IT kompaniji, a ona radi u dečjem centru. Nejtan je zaposlen u IT sektoru.

00:51

HARIS DŽINOVIĆ O RAZVODU: Ja ne bih to radio iz prostog razloga što je porodica svetinja!

(Espreso/Blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.